ביצה שהתבשלה בתוך חמין בשרי עם קליפתה, מה דינה לענין אכילה בחלב?
השאלה
ביצה התבשלה בתוך חמין בשרי כשהיא בקליפתה. האם מותר לאכול אותה אחר כך עם חלב, או שהיא נחשבת בשרית?
התשובה
ביצה המתבשלת בתוך תבשיל בשרי כשהיא בקליפתה מקבלת טעם מן התבשיל. נחלקו הפוסקים עד כמה הקליפה חוצצת, אבל למעשה יש להתחשב בכך שהטעם יכול להיכנס אל הביצה, ובפרט כאשר היא מתבשלת זמן רב בתוך החמין. לכן אין לאכול ביצה זו יחד עם חלב, ואין לבשל אותה במאכל חלבי. אבל אין דינה כבשר ממש לענין המתנת שש שעות. היא אינה חתיכת בשר, אלא מאכל שקיבל טעם בשרי. אם רוצה לאכול לאחריה מאכל חלבי, אין צורך להמתין שש שעות כמו אחרי בשר ממש, ובפרט כאשר אין טעם בשר מורגש. אך לא יאכל אותה ממש יחד עם חלב. הלכה למעשה: ביצה שהתבשלה בתוך חמין בשרי עם קליפתה אין לאכול אותה עם חלב, מפני שקיבלה טעם בשרי. אולם לאחר אכילתה אין צריך להמתין שש שעות, אלא אם כן הורגש בה טעם בשר ממש או שיש מנהג להחמיר. מקורות שהובאו בסימן: שו"ת מהר"ם; רמ"א; ש"ך; פרי תואר; פתחי תשובה; חיד"א; ברכי יוסף; כף החיים; ילקוט יוסף; דברי הפוסקים שהובאו בסימן בדין ביצה בקליפתה ותבשיל בשרי. להרחבת הנושא עיין בספר תורת אבי - איסור והיתר, עמ׳ קו-קז
לכל השאלות והתשובות